ADD TO LISTS

Συμπληρώστε μέρη σε όσες λίστες επιθυμείτε! Για να μπορέσετε να προσθέσετε την άποψή σας θα χρειαστεί να κάνετε login ή εγγραφή αν δεν έχετε λογαριασμό. Μπορείτε επίσης να μπείτε με τα στοιχεία του facebook account σας.

Οι δέκα καλύτερες παραλίες στον νομό Αττικής Ταξίδι / Φύση Ελλάδα / Αττική

Δημιουργήθηκε από Sophia Koutsoukou
1
Παραλία ΚΑΠΕ
Στη παραλιακή προς Σουνιο πριν τα Λεγραινα
Δε θυμάμαι ακριβώς είναι το 30ο - 34ο χλμ (?) στη Λεωφόρο Σουνίου πριν τα Λεγραινά στο δεξί σας χέρι έχει μια ταμπέλα που γράφει ΚΑΠΕ εκεί στρίβετε και ακολουθήτε το δρόμο μεχρι που φτάνετε σε μια αλάνα που στο βάθος υπάρχει ενα περιφραγμένο σπίτι. Εκεί παρκαρετε, κατεβαίνετε τα σκαλακια και φτάνετε στη κυρίως παραλία. Καλό ειναί να πάτε Μάιο ή Σεπτεμβριο γιάτι τους υπολοιπους εχει αρκετο κόσμο. Αριστερά της κυριως παραλίας υπάρχει μια prive μικρότερη και για να φτάσετε πρέπει να κολυμπήσετε γύρω από τα βραχάκια. Δεξιά της κυρίως παραλίας έχει παραλία γυμνηστών. Επίσης εχει ανοίξει καντινα πάνω από τη παραλία για να προμηθευτέιτε τα απαραίτητα. Πραγματικα από τις λίγες παραλίες στην Αττική που σου θυμίζουν τα νερά της κάποιο νησί. Δυστηχώς όμως την έχει μάθει αρκετός κόσμος και για να την ευχαριστηθείτε Ιουνιο-Αυγουστο θα πρέπει να πάτε από νωρίς!
Προστέθηκε από: Anna Maglara
2
Παραλια Πορτο Γερμενο
Πορτο Γερμενο
Η μεγάλη ελεύθερη παραλία μπροστά στον παραθεριστικό οικισμό Πόρτο Γερμενο βρίσκεται σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Βίλια και 60 δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Το Πόρτο Γερμενό είναι το αρχαίο λιμάνι Αιγόσθενα, το επίνειο των Μεγαριτών στον Κορινθιακό Κόλπο. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω Βιλίων με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Αφού βγούμε από τα Βίλια συναντούμε μετά από λίγο την «Βρύση της Τασίας», μια πηγή στα δεξιά του δρόμου, σε ωραίο περιβάλλον και με πάγκους αναψυχής για ξεκούραση των περαστικών. Κοντά στην θάλασσα, στην διασταύρωση στρίβουμε δεξιά προς Πόρτο Γερμενό και συνεχίζοντας λίγο προσεγγίζουμε την τοποθεσία με το χαρακτηριστικό όνομα «Θέα», από την κυριολεκτικά συγκλονιστική θέα της περιοχής με την θάλασσα στο βάθος. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη και φτάνουμε στην παραλία.
Προστέθηκε από: Andreas Potamianos
3
Παραλια ΨΑΘΑΣ
ΨΑΘΑ
Η μεγάλη ελεύθερη παραλία των 2,5 χιλιομέτρων ωραίας άμμου βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και το πυκνό πευκοδάσος του βουνού από πάνω της, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Βίλια και 60 δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Εδώ κατά την αρχαιότητα ήταν άλλο ένα λιμάνι των Μεγαρέων στον Κορινθιακό κόλπο, ο Πάνορμος. Το σημερινό όνομά της η παραλία το οφείλει σύμφωνα με τους μελετητές της λαογραφίας της περιοχής στον μεγάλο αριθμό υδρόβιων φυτών με κυριότερο το ψαθί, ένα είδος καλαμιού, από το οποίο κατασκευάζονται οι γνωστές μας «ψάθες».
Προστέθηκε από: Andreas Potamianos
 
 
Αυτή η λίστα έχει συμπληρωθεί μόνο κατά 30%.
Αν θέλεις να προσθέσεις κι εσύ μέρη στη λίστα κάνε login ή προώθησέ την στους φίλους σου!
close

send email

send Μπορείτε να εισάγετε παραπάνω από ένα email χωρίζοντας τις διευθύνσεις με το ελληνικό ερωτηματικό (;).
Αν αυτή η λίστα δεν συμπληρωθεί θα διαγραφεί στις 26/4/2011 6:56:41 μμ.
 
κάνε login για να προσθέσεις μέρος

 
facebook Or you could login using your facebook account, and get your friends to help you with your lists
Ξεχάσατε το password;
* enter
τα πεδία με το αστεράκι (*) είναι υποχρεωτικά.
listoften eshopping
 • 10
  Browns
 • 9
  MyWardrobe
 • 8
  Stylebop.com
 • 7
  MyTheresa.com
 • 6
  TheCorner
 • 5
  Topshop.com
 • 4
  Netaporter.com
 • 3
  Yoox.com
 • 2
  theOutnet.com
 • 1
  Asos.com
LATEST UPDATED LISTS
Στη λίστα Tα 10 καλυτερα μαγαζια για καλαμακι στην Αττικη προστεθηκε το μέρος Meet Meat από τον επισκέπτη Sofia Vasilopoulou
Τετάρτη στις 10:41
Στη λίστα B.B.Q.''S προστεθηκε το μέρος Μασινα από τον επισκέπτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΑΚΗ
Κυριακή στις 11:05
NEWSLETTER
Get your weekly dose of new lists that have just been published be the first to vote and add your own. Stay up to date